Blog 123: Livestream boekpresentaties ‘Geweld en verantwoording’ ODGOI (3 oktober 2023)

October 2, 2023 Hilma Bruinsma No comments exist

Livestream boekpresentaties ‘Geweld en verantwoording’ op 3 oktober
Op dinsdag 3 oktober 2023 worden in Amsterdam twee nieuwe boeken gepresenteerd uit het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945 – 1950Talen van geweld. Stilte, informatie en misleiding in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, 1945-1949 – Remco Raben, Peter Romijn (Amsterdam University Press) Tasten in het duister. Inlichtingenstrijd tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, 1945 – 1949 – Rémy Limpach (Amsterdam University Press) Daarnaast zal er worden stilgestaan bij de publicatie van Azarja Harmanny: Grof Geschut. Artillerie en luchtstrijdkrachten in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, 1945-1949 (Amsterdam University Press). Afgelopen april promoveerde Harmanny aan de Universiteit Utrecht op dit onderzoek, dat onderdeel uitmaakt van het onderzoeksprogramma. Zie ook blog 121 van Taboe in het theemeubel
Livestream De presentatie is reeds volgeboekt, maar zal via een livestream uitgezonden worden. U kunt de livestream hier volgen.

De voertaal is Nederlands. Na een paar dagen is de livestream ook terug te kijken met Engelse ondertiteling. 

Vragen
Heeft u tijdens of na het kijken van de livestream vragen over het onderzoek of de boeken? U kunt deze stellen door te mailen naar info@ind40-45.nl.

We kunnen ons voorstellen dat de publicatie van dit boek bij u emoties oproept. Wilt u daarover praten met iemand, bel dan Stichting Pelita via 088-3305111 (of mail naar info@pelita.nl).
Heeft u vragen over dit onderzoek? Die beantwoorden wij uiteraard graag. Mail ons via info@ind45-50.nl. Wij hebben hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *