Blog 118: Livestream boekpresentatie en promotie Grof Geschut (12 april 2023)

April 11, 2023 Hilma Bruinsma No comments exist

Livestream boekpresentatie en promotie Grof Geschut. Artillerie en luchtstrijdkrachten in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, 1945-1949.   Op woensdag 12 april om 12.15 uur promoveert Azarja Harmanny aan de Universiteit Utrecht op zijn proefschrift Grof Geschut. Artillerie en luchtstrijdkrachten in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, 1945-1949. Harmanny onthult dat de Nederlandse troepen bewust en stelselmatig zware wapens hebben ingezet en dat de gevolgen werden geduld, ook als er grote aantallen burgerslachtoffers vielen.

Het proefschrift vormt onderdeel van het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945 – 1950 en zal als boek verschijnen bij Amsterdam University Press.    Livestream De presentatie is reeds volgeboekt, maar zal via een livestream uitgezonden worden. U kunt de livestream hier volgen

Vragen
Heeft u tijdens of na het kijken van de livestream vragen over het onderzoek of het boek? U kunt deze stellen door te mailen naar info@ind40-45.nl.

We kunnen ons voorstellen dat de publicatie van dit boek bij u emoties oproept. Wilt u daarover praten met iemand, bel dan Stichting Pelita via 088-3305111 (of mail naar info@pelita.nl).     Heeft u vragen over dit onderzoek? Die beantwoorden wij uiteraard graag. Mail ons via info@ind45-50.nl. Wij hebben hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *