Over Hilma Bruinsma

Lopen en kanoën, struinen langs de Merwede met Peta, foto’s maken van al het moois onderweg

 

Geboren in het noorden van Frieslân, Raard bij Dokkum.

 

Middelbare school: Scholengemeenschap Oostergo te Dokkum.

 

Studie: doctoraal Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Werk: rode draad is publieks- en/of patiënteninformatie. Met de juiste informatie is het mogelijk de verantwoordelijkheid voor en over eigen keuzes te nemen. Oprichting patiënteninformatiecentrum Spaarne Ziekenhuis Haarlem/Heemstede. Oprichting telefonische VraagWijzer bij SOS Telefonische Hulpdienst Rijnmond/ Allochtonentelefoon. Ontwikkeling en management VraagWijzer op twee fysieke locaties in het centrum van Rotterdam tot 2014.

 

Boekhandel Cursief / Galerie De Etage: sinds 2014 ben ik een van de drie eigenaren. Een eigenzinnige boekhandel met een platform voor boekpresentaties en kunst in Galerie De Etage in het hart van Gorinchem.

 

Literair actief

2004 winnaar Gorcumse literatuurprijs met het verhaal Stadspoort, tijdpoort. Het winnen van de prijs is een eerste aanzet gebleken om mijn werk naar schrijven en alles daaromheen om te buigen.

2005 vanaf deze tijd verschijnen af en toe verhalen en gedichten in tijdschriften en verzamelwerken

2008 punTaal ziet het licht

2011 publicatie Keerkring of rondwaren in tijd In november 2011 was de boekpresentatie in Boekhandel Cursief

2012 begonnen met blog Taboe in het theemeubel

2014 vennoot Boekhandel Cursief, Galerie De Etage

2014 samen met nieuwe bestuursleden is er weer invulling gegeven aan de Stichting literaire workshop/ Gorcumse literatuurprijs 

2014 vanaf deze tijd lees ik af en toe verhalen en gedichten voor op onder andere het Nederlands dichterspodium

2016 Tijd Terug, verhalen over opgroeien in de jaren 50-60. Met foto's en krantenknipsels van toen en nu.

2016 Eindredactie namens de Stichting literaire workshop/ Gorcumse literatuurprijs van de dubbelportretbundel Goeie Spiegel.

2017 Vaste medewerker van literair tijdschrift Schoon Schip, waar eerder al verhalen en gedichten van mij in verschenen.

2017 In december verschijnt mijn korte beschouwing over Taboe in het theemeubel op de website van het onderzoeksprogramma Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950  bij het programmaonderdeel Getuigen en tijdgenoten.