Merwetouwenplastic

Sinds ongeveer vijf-zes jaar verzamel ik touw en plastic tijdens het wandelen met onze hond Peta. Heel vaak in de buurt van de overgang van de Waal in de Merwede. Ik neem touw en plastic van de oevers mee omdat ik de kleuren en broze verwering heel mooi vind. Net zoals kastanjes kan ik niet zomaar aan een ‘mooi’ stukje touw of plastic voorbijlopen.

 

Soms is het materiaal met de begroeiing en de bodem verweven. Je ziet de overgang nauwelijks. Ik maak daar ook foto’s van. Wat eerst af en toe meenemen was groeide uit tot een aardige verzameling. Tegenwoordig voer ik net als veel anderen regelmatig troep die ik verder niet gebruik af.

Ontstaan van Merwetouwenplastic

In november 2017 kwam het project Pakje Kunst op het pad van Boekhandel Cursief/ Galerie De Etage waar ik mede-eigenaar van ben. Dertig regionale kunstenaars vullen de pakjes, formaat sigarettenpakje met hun werk. Voor € 4,00 trek je ouderwets een pakje uit de hergebruikte oude sigarettenautomaat. Altijd een verrassing want je weet vooraf niet van welke kunstenaar je een pakje trekt. Het is een groot succes.

 

De pakjes vragen om een klein formaat vulling met kunst en ineens zag ik een combinatie voor me van de vraag in de winkel naar koelkastmagneetjes, Pakje Kunst en kleurvormen, zo is Merwetouwenplastic ontstaan.

De Pakje Kunst automaat

In mijn Pakje Kunst zit een kleurvorm gemaakt van touw en plastic met een dubbele magneet erin zodat je het kleine kunstvoorwerp vast kunt klemmen.

Mijn gedicht Merwetouwenplastic over primaire kleuren, touw en plastic langs de waterkant is afgedrukt op een foto van een ‘vindplek’. Iedere vorm is uniek en krijgt een uniek nummer dat op de vorm zelf én op het kaartje staat met een paraaf erbij. Een soort echtheidsgarantie dat het om ’een Merwetouwenplastic’ gaat.

Expositie Pakje Kunst in het groot, Galerie De Etage boven Boekhandel Cursief

Expostuk Look in the mirror and see a plastic soup face

In de expositie Pakje Kunst in het groot in Galerie De Etage boven de Boekhandel Cursief liet een aantal deelnemende kunstenaars aan onze Pakje Kunst sigarettenautomaat hun reguliere werk zien. Van mij hing er een expostuk  dat het proces laat zien, groot stuk afval op de grond, ‘komt uit het water’ en transformeert in kunstkleurvormen op de spiegel, Look in the mirror and see a plastic soup face. Per slot van rekening veroorzaken we alle plastic soup zelf.

 

De expositie is inmiddels voorbij. Het beeld geeft nog steeds een indruk.

Bijdrage aan Plastic Soup Bestrijders

Per verkocht Pakje Kunst met Merwetouwenplastic gaat € 0,50 naar de Plastic soup bestrijders.

De cirkel is daarmee rond, een kloppend verhaal. Daar hou ik van.

 

Verkoop Merwetouwenplastic

Merwetouwenplastic is natuurlijk als Pakje Kunst te koop bij Boekhandel Cursief/ Galerie De Etage, Kruisstraat 4 te Gorinchem. Maar het is een gok of je mijn pakje trekt, net zolang trekken tot het lukt? Verzamel ze allemaal.

 

Merwetouwenplastic is ook voor € 10,00 los te koop aan huis, bij Cursief, en via de website, gebruik het contactformulier of mail me op hilma@puntaal.nl.

€ 1.00 gaat naar de Plastic Soup Bestrijders.

 

Wie weet binnenkort op andere verkoopplaatsen. Belangstelling om verkooppunt te zijn? Laat het me weten!

 

Merwetouwenplastic bestellen via de website

Met onderstaand contactformulier kun je Merwetouwenplastic bestellen voor € 10,00 plus verzendkosten. Of mail me op hilma@puntaal.nl

 

Alle kleurvormen zijn uniek van samenstelling en kleur. Nu ik er al wat meer heb gemaakt onderscheid ik vis-, vlinder-, bloem-, nest- en abstracte vormen. Er zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk.

 

Geef aan welke combinatie de voorkeur heeft en ik stuur dan een foto per app of mail.

 

Vervolgens kan het bedrag worden overgemaakt en komt Merwetouwenplastic per post naar je toe.