Keerkring of rondwaren in tijd

In Keerkring of rondwaren in tijd worden oude, maar eeuwig actuele levensvragen, op een eigentijdse en authentieke wijze weergegeven. Leren leven, vallen en opstaan, levensrondes in een circulaire opeenvolging als wisseling van seizoenen. Waarbij de strijder nuances of sprongen verschil in vooruitgang ziet, als het mee zit, ronde na ronde. Wie herkent de zoektocht niet?

 

Vaart en humor wisselen de soms rauwe werkelijkheid af, die zich in de na-oorlogse, voortrazende tijdgeest afspeelt.

 

Keerkring  is mijn debuut en een poging tot antwoord op vragen die mijn moeder en zus stelden. Ik gebruik teksten in alle soorten en maten die, veelal van eigen hand, over een tijdsbestek van een half mensenleven bewaard bleven. Dit geeft het licht filosofisch getinte, geschakelde verhaal, een reëel doorleefde grondslag.

 

Laat je verassen door het meeslepende relaas van intens beleven, dat naast  een poging tot antwoord, vooral ook een spiegel is, waar menigeen zich in kan herkennen.

Voorkant keerkring
Achterkant keerkring

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Fragmenten

Zoals de aarde van keerkring naar keerkring, in seizoenen voorbij draait, zo doorleeft de mens zijn levensfasen, cirkel na cirkel. Alsof de mens wending na wending  de wenteltrap van de dubbele DNA-helix beklimt en zichzelf, als het komen en gaan van de jaargetijden, keer op keer weer tegen komt.

Keerkring of rondwaren in tijd, is in seizoenen ingedeeld om deze beweging weer te geven.

Klik op de foto's voor de fragmenten.

 

Reacties lezers

Ik lees verschillende lijnen, sommige meer uitgewerkt dan andere. Je komt ze steeds weer tegen in het boek, sommige vaak, andere minder vaak, net als in het leven. Het is niet lineair, je springt als het ware met de gedachte van de schrijver mee. Het is associatief. De analyse, het kijken en beschrijven, maakt het mogelijk om bijna in het hoofd van de schrijver mee te denken. Er zijn meer auteurs die zo schrijven, maar lang niet iedereen weet de scherpe grens van de persoonlijke associatie en afstand naar een boeiend verhaal in de juiste spanningsverhouding neer te zetten.

Ik lees een boek nooit twee keer, deze ga ik zeker nog een keer lezen. De eerste keer las ik het in één keer uit. Ik lees voor ontspanning meestal literaire psychologische thrillers, daarnaast lees ik vaak wetenschappelijke boeken.

Keerkring of rondwaren in tijd heeft voor mij beide aspecten, ontspanning en inspanning, een goede mix. Wanneer ik het voor de tweede keer lees verwacht ik  weer heel andere dingen tegen te komen en te zien.

Ik lees Keerkring of rondwaren in tijd in kleine stukjes. Elke keer wanneer ik zie dat er over een paar bladzijden weer een gedicht komt, verheug ik mij daarop! Een verrassende afwisseling van proza en poëzie, beide goed, dat zie je niet vaak.

Ik lees het boek in partjes. Wat Trix Broekmans vertelde tijdens de presentatie, klopt voor mij ook heel goed.

Je schrijft prachtig, ik lees en kan bijna niet stoppen, het is mooi om de verhalen voor me te zien. Wat een moed en kracht om intense verhalen, voor de buitenwereld onzichtbaar, op papier te zetten. Daar heb ik grote bewondering voor.

Ik vind het heel mooi, heb er veel aan en ik vind het ongelofelijk moedig zo'n boek te schrijven en te publiceren.

Met wat jij doet, breng je dingen in beweging, gedachtes en gevoelens komen los.

Ik zie het als een kunstwerk.

 

Boekpresentatie & Live Recensie